Genocída morálky a zdravého rozumu.

1. apríla 2012, dodo22, Nezaradené

Rok 2012, presnejšie 21.12.2012 má vraj podľa kalendára Inkov nastať koniec sveta. Mám veľké nutkanie si myslieť, že u nás už nastal teraz, aspoň čo sa týka slobody myslenia, rovnosti pred zákonom a úcty človeka k človeku.   Neprerušene tak pokračuje partokracia,úspešne stále válcujúca a znásilňujúca našu ešte stále nezrelú demokraciu. Predčasné  voľby iba potvrdili, že väčšina politikov aj napriek svojim stále vylešteným drahým topánkam a čiernym ponožkám v prenesenom slova mysle  stále nosí svoje ošúchané a vyšmatlané a špinavé politické boty. Avizované zmeny zákona o terstnoprávnej imunite poslancov NR SR, či  zníženia ich počtu, alebo volebného zákona na tri volebné obvody + jeden podľa krajov síce reaguje na požiadavky protestujúcich občanov ale nie je to nič iné ako snaha o akési kozmetické úpravy, zamerané len na ich uchlácholenie. Vládna strana Smer-SD ale ani opozičné strany nemajú a nikdy nebudú mať skutočný záujem o čistú demokraciu. Potvrdil to dnes v TV debate na TA3 aj pán Paška, kedˇ spomenul niekoľko alternatívnych zmien volebného zákona z pomerného na väčšinový, čo by mohlo byť aj pozitívom oproti súčasnosti ak by nebolo to keby : že v skutočnosti ide len a len o zachovanie vlády politických zoskupení – zachovanie partokracie. Niet pochýb o tom, že skutočné a zásadné prelomové zmeny v našej spoločnosti dokážu zmeniť len budˇniektorí mladí politici s progresívnym myslením typu Lipšica, Procházku, Kollára, prípadne aj Matoviča ponajprv vovnútri svojich politických zoskupení a potom aj navonok, alebo kedˇ aj nie, tak potom len nejaké hnutie občanov usilujúcich o zásadné spoločenské zmeny ak  vôbec nejaké vznikne, kedˇ plne pochopia volanie doby – hlas protestujúceho ľudu, ktorý už žiada viac demokracie – čistú demokraciu.

Moc korumpuje a absolútna moc korumpuje absolútne. Aj cez niektoré pozitíva novej štátostrany ako sú snahy o istoty / aké ?? / občanov, solidaritu s chudobnými, daň z luxusu, stavba širokorozchodnej, energetická sebestačnosť cez jadro, stavba diaľnic, rozvoj zaostalých regionov, zvýšenie zamestnanosti a iné som pesimistickým optimistom, či sa to aspoň čiastočne Smeru-SD podarí.  Idú do riešenia najpálčivejších problémov našej spoločnosti,  EU´ a dôsledkov celosvetovej ekonomickej recesie úplne sami čo je veľká odvaha, ale aj zodpovednosť za prípadné úspechy či neúspechy.

Vláda pána Fica bude mať pravdepodobne troch ministrov – nestranníkov. Je to málo alebo veľa ? Zvyšok sú strannícki nominanti prevažne z podnikateľských kruhov, teda boháči ako sa patrí. Nepoznám boháča, čo by súcitil s chudobnými. Inak skoro všetko staronové tvráre, čo už raz dokázali, že to nedokázali. Experimenty na nás občanoch tak budú pokračovať v pomerne nezmenenej podobe. Rád by som veril, že nie ale niečo mi našepkáva, že vláda pána Fica bude úspešne pokračovať v napredovaní dozadu, v lepšom prípade veľmi nezaostanú za spackanou vládou pani Radičovej.

Doterajšie vlády umožnili vycicanie národného bohatstva za 22 rokov patriace nám všetkým len úzkej skupine ľudí vo výške cca 1, 2 biliona Sk. Za úplatkárstvo, podvody a zlodejinu nebol zatiaľ súdený ani jeden politik. Volili sme ako sme volili, každý národ má preto takú vládu akú si zaslúži. Posledne o tom rozhodlo 25 % z oprávnených voličov. Zaslúžilo si to však tých zvyšných 75 % ?!  Na Slovensku pokračuje celospoločenská kríza hodnôt. Spravodlivosť, česť, pravda, slušnosť a morálka v našej milovanej krajine stále vysoko na body prehráva s klamstvom, korupciou, rodinkárstvom, lobizmom, závisťou, zlobou a nečestnosťou. A to je podľa mňa na Slovensku skutočná genocída  morálky a zdravého rozumu. Je to pokračujúci a úplne nefalšovaný spoločenský a politický marazmus.

Podľa starých filozofov, skutočná demokracia – vláda ľudu nastane až vtedy, kedˇ riadenie štátu prevezmú filozofi. Zatiaľ nám vládnu podnikateľia a technokrati. Som pevne presvedčený, že je to  želanie všetkých čestných a morálnych občanov našej krásnej vlasti.

 

Tak leť, leť ty bájny slobody sokol

a ostrým zrakom rozhliadni sa vôkol.

Leť dˇaleko, dˇaleko, ba ešte dˇalej,

ponad hrad, rieku i topoľovú alej.

Nech vzdušné prúdy vysoko ťa nesú,

tak zaleť, zaleť dˇaleko, až tam,

kde sloboda a láska ešte nie sú.