Založ si blog

Počty nepustia.

             Počty určené prajným aj neprajným. Je to tak, počty nepustia. Posledné prieskumy naznačujú, že sa k voľbám nechystá niečo vyše 20% voličov. Nemajú vraj koho voliť. No aj tak sa dá. Ale dá sa aj inak, voliť, prejaviť svoju vôľu že nesúhlasím so súčasným politickým systémom a jeho terajšími a navrhovanými reprezentami stávajúcich politických zoskupení. Ak tento elektorát voliť nepôjde, nik sa oficiálne ich názor nedozvie. Je totiž veľmi ťažko uveriť, že títo občania sú bez akéhokoľvek názoru na veci verejné. Je veľkou chybou, ak už rezignovali na ich pozitívne ovplyvňovanie. Pevne verím a dúfam, že zmenia svoje rozhodnutie a prídu voliť a podporia tak ostatných protestujúcich a ich sympatizantov / počet odhadujem na 15-20% / tým, že budú  hlasovať podľa svojho presvedčenia. Veď aj nesúhlas je hlas do štatistiky. Bude to prvé referendum o sile ulice a to bez pravice aj ľavice. Neplatné hlasovacie lístky to potvrdia.

              Prežil som 28 rokov v armáde bez členstva v KSČ. V armáde som prežil len preto, že som sa ako technik dobre vyznal vo svojej práci, inak by ma dávno vyšmarili, lebo som bol veriaci ale v politiku KSČ neveriaci, za čo som mal veľa nepríjemností. Bol som spolu s manželkou na prvých mítingoch “ nežnej “ a to dokonca v uniforme, veril som vtedy v definitívnu porážku socializmu, ktorý je nereformovateľný. Bol to veľký omyl. Nie som členom žiadneho politického zoskupenia. Nepatrím k žiadnej záujmovej skupine. Som však hrdý na to, že som bol vždy a vždy aj zostanem demokrat ale zároveň aj odporcom všetkých izmov, bez inklinovania k ľavici, pravici, či stredu. Som vyznavačom priamej demokracie, a aj keď je to zatiaľ pre mnohých len utópia, ja verím, že si ju jednoduchí ľudia raz presadia. Len to je pre nich záruka, že sa raz budú mať lepšie a zbavia sa akýchkoľvek príživníkov. Takými politické zoskupenia určite sú a preto jak ony, tak ako aj celý súčasný prehnitý politický systém patria na smetisko dejín. Ja ľudí delím len na dobrých a zlých. Tých posledných viem vycítiť na sto honov. Takí sa nájdu vo všetkých politických zoskupeniach. Najhorší sú však tí, čo ľuďom permanentne klamú a voči ním smeruje moja kritika. Najmenšieho z najmenších, až sa z neho stane napokon politický trpazlík nespomínam často preto, že to je vlastne aj tak politická mŕtvola, ktorá už nemá reálny vplyv na politické dianie. Pánsúdruh Lenon Malý však bohužiaľ áno, preto som napísal článok s názvom “ Ficoiáda II. „. A bohužiaľ na škodu nás všetkých nás vedie a bude viesť nesprávnym smerom. Apropó, kamže to smeruje šipka v logu Nesmeru-SD, žeby doprava ? Ale veď je to opačným smerom ako hlása ich vodca. Som sklamaný z toho, že je ešte na Slovensku toľko podporovateľov spiatočníctva.

           Od novembra 1989 ubehlo 22 rokov. Jedna generácia už doplatila na experimenty doterajších politikov a ich sľuby o lepších zajtraškoch. A to boli vo vláde červení, modrí aj bieli. Jediným výsledkom ich činnosti sú tučné kontá v bankách a ich vyhýbavé pohľady svedčiace o nie najčistejšom svedomí. Chovajú sa voči nám ako novodobí nábobi, nová verchovka. Čím budú dlhšie pri korytách, tým viac budeme chudobnieť a s nami aj naše úbohé a ťažko skúšané Slovensko. Klesajúce rejtingy Slovenska ale aj niektorých veľkých spoločnosti neveštia do budúcnosti nič dobrého. Žiadny zázrak nečakajte ani od pánasúdruha Lenona Malého. Čudujem sa, že sa pri stále sa zväčšujúcej ekonomickej kríze nielen v Európe tak hrnie do vlády. Žeby mu už tak veľmi chýbala moc ? Ľudia dobrej vôle, nedopusťte, aby vám ukradli  budúcnosť !

Krajina, kde orly tatranské nelietajú . . .

14.05.2012

Často sa hovorí o nás Slovákoch, že sme národ holubičí. Je to zrejme chabý pokus vykresliť nás ako nositeľov miernych pováh a dobrosrdečnosti. Možno je to tak a možno je to inak. Ak sme takto celkom poľahky prirovnávaní k holubom, mali by sme vedieť aj ich ostatné, už nie tak celkom populárne vlastnosti. Sú aj veľmi naivní a dôverčiví. Z detstva si pamätám, že [...]

Dobrý deň, Slovensko.

04.04.2012

Vzdialené nejasné obrysy bielych vrcholkov hôr sa strácajú v modravom opare ovenčené zlatistými lúčmi jarného slnka, drozdy veselo spievajú zamilované piesne v bláznivom ošiali chvatného zbierania drobných stebiel na stavbu hniezd, do zamdlenia omamujúca vôňa bieloskvúcich kvietkov na kríkoch divých sliviek nedočkavo čakajúcich na pohladenie prvých prebudených [...]

Genocída morálky a zdravého rozumu.

01.04.2012

Rok 2012, presnejšie 21.12.2012 má vraj podľa kalendára Inkov nastať koniec sveta. Mám veľké nutkanie si myslieť, že u nás už nastal teraz, aspoň čo sa týka slobody myslenia, rovnosti pred zákonom a úcty človeka k človeku. Neprerušene tak pokračuje partokracia,úspešne stále válcujúca a znásilňujúca našu ešte stále nezrelú demokraciu. Predčasné voľby iba [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 37732x
Priemerná čítanosť článkov: 1641x

Autor blogu

Kategórie