Založ si blog

Ako ďalej. .. .

            Tak ako ďalej ? Až na reláciu Večer pod lampou nie je zo strany médií príliš veľký záujem publikovať názory organizátorov protestov kauzy Gorila. Priestor ale dostávajú politické mŕtvoly o ktoré verejnosť už zrejme nemá záujem. V médiách prebleskla správa o tom, ako si vlastne poslanci v parlamente odsúhlasili zrušenie priestupkovej imunity. Výsledok : ak majú poslanci – vodiči absolvovať skúšku na alkohol, do 1 promile platia pokutu, za 1 promile a viac alkoholu v krvy majú trestnoprávnu imunitu. No, jednoducho ab absurdum !  Buď sú hlúpi ako tága alebo si to myslia o nás. Ani v jednom ani v druhom prípade nemajú na základe tejto schválenej superblbosti žiadne  právo sedieť v parlamente a tobôž aj tí, čo sa láskavo rozhodli opäť kandidovať vo voľbách.

             Sme zrejme najhlúpejší národ na svete, keď aj v demokracii volíme tých, čo nás niekoľkonásobne vždy po voľbách oklamú. Sú to bez urážky občania so základným alebo stredoškolským vzdelaním a stredného veku alebo seniori. Väčšina z nich rado  spomína na staré zlaté časy socíku keď tvrdia že dobre už bolo, u väčšiny z nich je to zrejme len nostalgia za stratenou mladosťou. Vôbec si neuvedomujú, že ich ovládajú synovia a dcéry bývalých nomenklatúr alebo vtedajší kandidáti KSČ. Patria k nim najbohatšie rodiny na Slovensku. Ako to, že odrazu namiesto soc vlastníctva výrobných prostriedkov a soc majetku  svätia súkromné vlastníctvo výrobných prostriedkov, súkromný majetok a nadzisky svedčiace o vykorisťovaní pracovníkov svojich firiem, ako to že zanevreli na plánovité hospodárstvo a odrazu sú za trhové hospodárstvo ? Nuž odpoveď je len jediná : ideim stále o to isté – ovládať iných, mať moc a peniaze. Patrili k horným desaťticom, patria tam aj dnes. Nie som zaujatý voči ľavici ani pravici či stredu. Spomínam to len preto, aby sa ich tvrdohlavým voličom konečne otvorili oči, zhlboka sa nadýchli a rozhodli sa vo voľbách slobodne a správne. Mladá generácia, ktorá tak vehementne podsudzuje kauzu Gorila, by sa mala zahrať na novodobých agitátorov, jasnými argumentami v prospech priamej demokracie presvedčovať vo svojich rodinách a okolí ostatných ešte neprebudených, aby im nekradli budúcnosť.

              Pán Tkáč, spoluvlastník známej firmy J & T sa vyjadril, že by sa nemalo masovo protestovať, ale masovo voliť. Vyhovme mu. Poďme voliť, ale hlasovacie lístky prečiarknime, aby bolo všetkým jasné aká je v nás sila a že odmietame korupciu, lobizmus, rodinkárstvo a všetkých súčasných politikov, že chceme iné slobodnejšie voľby už bez skompromitovaných politikov, novú Ústavu s novým volebným zákonom, ústavu ktorá nám bude zaručovať všetky ľudské práva, bezplatnú zdravotnú starostlivoť, sociálne istoty, vyššie dôchodky, nižšie dane na základné potraviny, ochranu životného prostredia a pod. Všetci ľudia dobrej vôle, spojme sa !

              Pred časom som pánovi Bielikovi, moderátorovi TV TA3 mailoval výzvu na okrúhly stôl na tému: priama demokracia, kde by sa veľa vecí vyjasnilo. Vtedy nereagoval, možno po udalostiach dnešných dní zareaguje

Krajina, kde orly tatranské nelietajú . . .

14.05.2012

Často sa hovorí o nás Slovákoch, že sme národ holubičí. Je to zrejme chabý pokus vykresliť nás ako nositeľov miernych pováh a dobrosrdečnosti. Možno je to tak a možno je to inak. Ak sme takto celkom poľahky prirovnávaní k holubom, mali by sme vedieť aj ich ostatné, už nie tak celkom populárne vlastnosti. Sú aj veľmi naivní a dôverčiví. Z detstva si pamätám, že [...]

Dobrý deň, Slovensko.

04.04.2012

Vzdialené nejasné obrysy bielych vrcholkov hôr sa strácajú v modravom opare ovenčené zlatistými lúčmi jarného slnka, drozdy veselo spievajú zamilované piesne v bláznivom ošiali chvatného zbierania drobných stebiel na stavbu hniezd, do zamdlenia omamujúca vôňa bieloskvúcich kvietkov na kríkoch divých sliviek nedočkavo čakajúcich na pohladenie prvých prebudených [...]

Genocída morálky a zdravého rozumu.

01.04.2012

Rok 2012, presnejšie 21.12.2012 má vraj podľa kalendára Inkov nastať koniec sveta. Mám veľké nutkanie si myslieť, že u nás už nastal teraz, aspoň čo sa týka slobody myslenia, rovnosti pred zákonom a úcty človeka k človeku. Neprerušene tak pokračuje partokracia,úspešne stále válcujúca a znásilňujúca našu ešte stále nezrelú demokraciu. Predčasné voľby iba [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 37822x
Priemerná čítanosť článkov: 1644x

Autor blogu

Kategórie