Založ si blog

Odsudzujem. . . . .

          Požiadavky protestujúcich sú legitímné. Na Slovensku musí prísť čo najskôr k zásadným spoločenským a politickým zmenám. Situácia sa pomaly stáva neudržateľná, protestujúci sa začínajú radikalizovať. Nie som zástancom násilných akcií. S plnou rozhodnosťou odmietam akékoľvek fyzické násilie. Protestujúci by sa mali vyjadrovať len verbálne. Je správne, že sa organizátori protestov snažia od násilností dištancovať. Ale dokedy sa im to bude dariť ? Súčasná vládna moc vrátane pána Lipšica by si mali uvedomiť, že radikalizmus protestujúcich bude rásť paralélne s odporom represívnych orgánov voči nim. Vyslovujem poľutovanie nad zranenými, nech sú z ktorejkoľvek strany. Zásah polície pred parlamentom pomocou vodného dela však pokladám za situácie, keď prevládajú kruté mrazy za neprimeraný až hlúpy. Dôkazom boli zábery TV TA3 na protestujúceho zčasti obaleného ľadom. Hádzané kocky na policajných ťažkoodencov určite neboli príjemné, údajne sa zranil jeden policajt. Boli však na akciu adekvátne vystrojení, vedeli, do čoho idú. Vodné delo však pôsobilo akom keď sa ide na komára kanónom.

           Policajný zbor si len pred pár dňami nalepoval na svoje vozidlá honosný nápis “ Pomáhať a chrániť „. Ale preboha koho ? Horných desaťtisíc alebo nás jednoduchých ľudí ? Načo platíme dane ? Aby  nás len šikanovali ? Prípadov z cestných kontrôl, rôznych iných represívnych akcií zásahových jednotiek, protiprávne jednajúcich vyšetrovateľov a ich arogantné správanie voči vyšetrovaným podozrivých ale aj svedkom, nečinnosť vnútornej inšpekcie ako aj útvaru boja proti korupcii, značnej korupcii na krajských aj okresných riaditeľstvách, absolútne neschopný Policajný prezident, konajúci veľa krát protiprávne a z ktorého sa smejú už aj dvrabce na streche je nad slnko jasné, že ryba smrdí od hlavy. Ani korupcia, ani mafiánstvo nie je na ústupe. Jeniné pozitívum je, že je menej mŕtvych na cestách  a menej dopravných nehôd / čo vôbec nie je zásluha prevencie polície, ale represií voči vodičom a zvláštnej metódy pána Spišiaka, keď väčšina dopravných nehôd bez zranenia alebo smrti preklasikovávajú na spôsobenú škodu /. Apropó, čo je s jeho slávnou metódou hodnotenia po vzore základných škôl na ktorej pracoval celé dva roky a ktorej jediný výsledok sú viacmiliónové odmeny.

           Polícia nedávno udelovala v decembri a aj v januári svojim príslušníkom štedré odmeny. Dostali ich aj tí, čo by mali za porušovania zákonov odísť od policajného zboru. Nestáva sa tak, lebo Ministerstvo vnútra má akýsi zvláštny vnútorný predpis, ktorý umožňuje policajtov – delikventov riešiť disciplinárne, teda ani nie personálne. Ak aj niektorý policajt je prepustený zo zboru, tak je to len za veľmi ťažké prípady ako požitioe alkoholu počas služby, alebo násilná trestná činnosť ako vraždy, prepady bánk a pod.

           V súčasnosti má policajný zbor 27 000 ľudí, z toho 25 000 policajtov vo výkone. Keby ich trestná činnosť bola riešená nekomromisne, zostalo by v zbore snáď niekoľko stovák policajtov. Je sa čím chváliť, pán Lipšic ? Je lepšie mať za podriadených poloblbov, ktorý poslúchajú na slovo, alebo inteligentných a charakterných ľudí s vysokým stupňom morálky, ktorí by z Policajného zboru spravili do dôsledkov to, čo nosia dnes policajné autá  na bokoch: “ Pomáhať a chrániť “ ale všetkých občanov slovenska. Pán Lipšic, nestačí vaše sympatie k protestujúcim kauzy Gorila len proklamovať a následne si ich volať na koberček. Všetci vieme, že oficiálna časť protestu v Bratislave skončila na námestí SNP, čo sa dialo  potom, nie je v zodpovednosti organizátorov. Nehaňte ľud môj – povedal by klasik. Raz sa všetci budeme na poslednom súde zodpovedať za svoje činy, a  to platí aj pre kresťanských poltikov. Môže mu však predchádzať svetský súd   K protestujúcej mladej generácii by sa mali čo najskôr pridať všetky vrstvy obyvateľstva na čele so svojou mladou intelektuálnou elitou. Tlaky na smrdutých a plesnivých politikov, zasvinených korupciou, lobizmom a rodinkárstvom treba zvyšovať. To sa podarí len keď protestujúcich na námestiach bude viac a viac. Najúčinnejšie by bolo zvolať veľký celoslovenský protest do Bratislavy a žiadať vypísanie predčasných volieb na september 2012 a priamu demokraciu. Arogantná moc musí ustúpiť vôle ľudu !

Krajina, kde orly tatranské nelietajú . . .

14.05.2012

Často sa hovorí o nás Slovákoch, že sme národ holubičí. Je to zrejme chabý pokus vykresliť nás ako nositeľov miernych pováh a dobrosrdečnosti. Možno je to tak a možno je to inak. Ak sme takto celkom poľahky prirovnávaní k holubom, mali by sme vedieť aj ich ostatné, už nie tak celkom populárne vlastnosti. Sú aj veľmi naivní a dôverčiví. Z detstva si pamätám, že [...]

Dobrý deň, Slovensko.

04.04.2012

Vzdialené nejasné obrysy bielych vrcholkov hôr sa strácajú v modravom opare ovenčené zlatistými lúčmi jarného slnka, drozdy veselo spievajú zamilované piesne v bláznivom ošiali chvatného zbierania drobných stebiel na stavbu hniezd, do zamdlenia omamujúca vôňa bieloskvúcich kvietkov na kríkoch divých sliviek nedočkavo čakajúcich na pohladenie prvých prebudených [...]

Genocída morálky a zdravého rozumu.

01.04.2012

Rok 2012, presnejšie 21.12.2012 má vraj podľa kalendára Inkov nastať koniec sveta. Mám veľké nutkanie si myslieť, že u nás už nastal teraz, aspoň čo sa týka slobody myslenia, rovnosti pred zákonom a úcty človeka k človeku. Neprerušene tak pokračuje partokracia,úspešne stále válcujúca a znásilňujúca našu ešte stále nezrelú demokraciu. Predčasné voľby iba [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 37811x
Priemerná čítanosť článkov: 1644x

Autor blogu

Kategórie