Založ si blog

Kradnú nám budúcnosť. . .

Chobotnica bezuzdnej korupcie, lobizmu a rodinkárstva má dlhé chápadlá. Svoje rakovinotvorné bunky rozosieva po celej našej spoločnosti. Neubráni sa jej nikto, kto v sebe nosí chamtivosť, závisť, zlobu, klamstvo, bezcitnosť a nemorálnosť. Kauzy Gorila,Cargo, predaj SPP a  Slovenských elektrární, predaj  Slovnaftu, predaj emisií, predaj platiny, netransparentné tendre na ministerstvách, predaj dreva Štátnych lesov, nástenkový tender, malá privatizácia, 1 a 2 vlna veľkej privatizácie, divoká privatizácia za Mečiara, Mečiarove amnestie, kauza Valko, kauzy Lexu ml. to všetko dosvedčuje  vysokú mieru nemorálnosti, korupcie, lobizmu a rodinkárstva medzi verejnými činiteľmi. Máme málo efektívne súdnictvo, prokuratúru a vyšetrovacie orgány polície, prebieha drancovanie Ministerstva obrany a to až do takej miery že je naša armáda totálne nebojaschopná a teda neschopná ochraňovať naše štátne hranice a suverenitu SR, dochádza k postupnému rozkladu zdravotníctva a poľnohospodárstva, prečo je polícia početnejšia a lepšie vyzbrojená ako naša armáda ?,náš sociálny systém je hlboko podkapitalizovaný, sú nízke dôchodky a nie sú dostatočne valorizované na základe permanentne stúpajúcej inflácie, aj napriek predvolebným sľubom politických zoskupení je stále vysoká nezamestnanosť, v porovnaní s obdobnými ekonomikami je stále nízka cena práce, pretrváva neschopnosť politikov zrušiť trestno-právnu imunitu zákonodarcov, ústavných činiteľov a štátnych úradníkov, stále je aj napriek sľubom prebujnelá štátna administratíva, pretrváva neschopnosť či skôr neochota politikov schváliť zákon o preukazovaní majetku a schváliť úplne novú Ústavu hodnú človeka, Ústava a základné ľudské práva nie sú často  dodržiavané, občania sú protiprávne sledovaní a odpočúvaní tajnými službami, na masmédia sú často vyvolávané nežiadúce tlaky, zákon o masmédiách je nespravodlivý, naša účasť na Eurovaloch je viac ako sporná. Naši politici sú preto veľmi nedôveryhodní, sú aj vysoko skorumpovaní  a je úplne jedno z akého sú politického zoskupenia. To sú výsledky “ kvázy “ budovania demokracie na Slovensku po 22 rokoch od novembra 1989. Kto je za to zodpovedný ? Určite nie mrznúca mladá generácia a ostatní protestujúci na námestiach. To sú skutoční patrioti a hrdinovia dnešných dní. Ide im o vec, ide im o budúcnosť nás všetkých.

Ako demokrat a ako vyznavač priamej / čistej / demokracie vítam kde-tu zatiaľ ojedinelé požiadavky za jej nastolenie. Som presvedčený, že organizátori protestov v krátkom čase  v tomto smere upresnia svoje požiadavky. Už nestačí protestovať heslom “ Gorily za mreže „, Treba ísť ďalej, treba už žiadať priamu demokraciu a založiť rovnomenné nepolitické a nezávislé občianske hnutie na čele s koordinačným výborom. Verím, že mladí ľudia chápu, že niet inej cesty. Načo si brať na presadenie oprávnených požiadaviek nejaký islandský vzor. Som presvedčený, že naša mladá generácia je schopná ukázať nielen EÚ ale i celému svetu, že aj my, malé Slovensko môžeme byť takým alebo ešte aj lepším vzorom.

Od tzv. “ Nežnej “ ubehlo už 22 rokov. Tento časový úsek sa dá porovnať s jednou generáciou. Kde by sme už mohli byť, keby nás naši politici a  štátni úradníci lepšie viedli, nekradli, neklamali, keby sa nedali uplácať, keby nedosadzovali do dôležitých funkcií svoju rodinu, kamarátov a známych. Jedna generácia už na to doplatila, ukradli im prítomnosť. Súčasnej mladej generácii však kradnú budúcnosť. Nedopusťte to !!!

Krajina, kde orly tatranské nelietajú . . .

14.05.2012

Často sa hovorí o nás Slovákoch, že sme národ holubičí. Je to zrejme chabý pokus vykresliť nás ako nositeľov miernych pováh a dobrosrdečnosti. Možno je to tak a možno je to inak. Ak sme takto celkom poľahky prirovnávaní k holubom, mali by sme vedieť aj ich ostatné, už nie tak celkom populárne vlastnosti. Sú aj veľmi naivní a dôverčiví. Z detstva si pamätám, že [...]

Dobrý deň, Slovensko.

04.04.2012

Vzdialené nejasné obrysy bielych vrcholkov hôr sa strácajú v modravom opare ovenčené zlatistými lúčmi jarného slnka, drozdy veselo spievajú zamilované piesne v bláznivom ošiali chvatného zbierania drobných stebiel na stavbu hniezd, do zamdlenia omamujúca vôňa bieloskvúcich kvietkov na kríkoch divých sliviek nedočkavo čakajúcich na pohladenie prvých prebudených [...]

Genocída morálky a zdravého rozumu.

01.04.2012

Rok 2012, presnejšie 21.12.2012 má vraj podľa kalendára Inkov nastať koniec sveta. Mám veľké nutkanie si myslieť, že u nás už nastal teraz, aspoň čo sa týka slobody myslenia, rovnosti pred zákonom a úcty človeka k človeku. Neprerušene tak pokračuje partokracia,úspešne stále válcujúca a znásilňujúca našu ešte stále nezrelú demokraciu. Predčasné voľby iba [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 37875x
Priemerná čítanosť článkov: 1647x

Autor blogu

Kategórie